• Intra in cont
  • 1 0785987987
  • 2 0368401406
  • Favorite
  • 0 0

Despre imunoterapia impotriva cancerului de san

Despre imunoterapia impotriva cancerului de san
Un studiu publicat in revista Nature Cancer, desfasurat in cadrul Programului Cancer la Institutul de Cercetare Medicala Hospital del Mar (IMIM-Hospital del Mar) de catre Laboratorul de dinamica a celulelor stem canceroase si a metastazelor, condus de dr. Toni Celià-Terrassa, si Laboratorul de Terapie Moleculara a Cancerului, coordonat de Dr. Joan Albanell, cu participarea centrelor internationale, a descoperit o abordare care creste radical succesul imunoterapiei intr-unul dintre cele mai agresive tipuri de tumori, cancerul de san triplu negativ. Acest subtip, desi reprezinta doar 15% din cazuri, este unul dintre cele care progreseaza cel mai rapid si afecteaza pacientii mai tineri. In aceasta lucrare, cercetatorii au descoperit ca celulele stem tumorale sunt cauza principala a rezistentei la imunoterapie in acest subtip de cancer de san. Motivul este ca aceste celule sunt invizibile pentru sistemul imunitar, facand imunoterapia ineficienta. In plus, studiul ofera o solutie promitatoare la aceasta situatie prin utilizarea unei noi abordari terapeutice in modelele preclinice care face celulele stem canceroase vizibile pentru sistemul imunitar, astfel incat sa poata elimina apoi tumora. 

Primul studiu privind utilizarea terapiei cu ARN mesager in cancer si imunoterapie 
Inspirati de tehnologia utilizata in proiectarea vaccinurilor cu ARN mesager pentru COVID-19, cercetatorii au decis sa utilizeze o strategie similara pentru a transporta si a furniza ARN-ului genei LCOR in celulele tumorale si a declansa functia acestuia. Nanovesiculele biologice, mici structuri asemanatoare pungii formate in celule, au fost dezvoltate pentru a transporta aceste informatii si s-a demonstrat ca fac acest lucru cu succes, impiedicand celulele stem tumorale sa ramana invizibile. 

Imunoterapia impotriva cancerului de san
Imunoterapia este unul dintre cele mai promitatoare tratamente pentru eradicarea tumorilor si vindecarea cancerului. Din pacate, pentru cancerele de san este aprobat doar in subtipul de cancer de san triplu negativ, unde rezultatele sunt inca departe de cele asteptate de la imunoterapie. Functionarea imunoterapiei in cancerul de san ar fi o oportunitate terapeutica grozava pentru populatia cu cancer de san, facand-o o optiune foarte buna pentru cazurile mai avansate si metastatice. De mentionat: cancerul de san metastatic, in ciuda progreselor semnificative si continue, nu este inca vindecabil la majoritatea pacientilor.

Suport clienti luni - vineri: 8.00-17.00

0785987987 0368401406 office@totalmed.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!