Comanda si economiseste: Plasează o comanda de minim 495 de lei si beneficiezi de transport gratuit!

5 Factori decisivi pentru alegerea electrocauterului potrivit

5 Factori decisivi pentru alegerea electrocauterului potrivit
Decizia de a investi intr-un electrocauter necesita timp si un research potrivit.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa te informezi. Apoi incepi sa pui lucrurile in balanta, sa compari diferite electrocautere intre ele, pentru a fi sigur de investitia ta. Totul devine mai complicat atunci cand nu stii ce factori trebuie luati in calcul pentru a fi sigur de aceasta achizitie.

Inainte sa-ti prezint principalii factori care te vor ajuta in alegerea potrivita a electrocauterului, vom trece prin primul pas: Informarea. Asa cum bine stii exista doua tipuri de electrocautere: monopolare si bipolare. 

Electrocauterul monopolar foloseste un electrod activ si un electrod neutru. Acest tip de electrocauter are un curent de inalta intensitate si poate afecta tesuturile din jurul zonei de tratament. Practic curentul electric circula de la electrodul activ spre tesuturi, pentru taierea sau coagularea acestora.

Electrocauterul bipolar, pe de alta parte, foloseste doi electrozi activi, fiecare situat in acelasi tesut (pensa bipolara). Acest tip de electrocauter are un curent de intensitate mai scazuta si poate fi utilizat pentru a controla sau a indeparta tesuturile fara a afecta tesuturile din jur. 

Electrocauterul bipolar este considerat mai sigur si mai precis decat electrocauterul monopolar, deoarece poate limita afectarea tesuturilor sanatoase din jur.

In functie de domeniu, opteaza pe tipul de electrocauter care te ajuta sa-ti desfasori activitatea cat mai eficient. 

Imediat dupa etapa de informare ai nevoie de factorii care sa te ajute sa compari electrocauterele intre ele.

Pentru a garanta ca achizitia ta este potrivita pentru nevoile si cerintele tale, ti-am pregatit mai jos 5 factori:

1. Puterea 
Electrocauterele variaza in ceea ce priveste puterea, astfel incat este important sa iei in considerare tipul de proceduri pentru care va fi utilizat. Cu cat puterea este mai mare, cu atat mai rapida va fi procedura. In gama Totalmed regasesti electrocautere monopolare de la 50W pana la 80W, iar in cazul celor bipolare pana la 300W. 

Nu mai vorbim de electrocauterele potrivite atat pentru chirurgia monopolara, cat si bipolara a carei putere ajunge pana la 400W. 

2. Controlul temperaturii 
Un electrocauter cu control precis al temperaturii iti va permite sa reglezi caldura in mod adecvat pentru a evita arsurile tesuturilor sau deformarile. Nu trebuie sa iti faci griji privind acest aspect, pentru ca electrocauterele de la Totalmed iti ofera controlul asigurat asupra fiecarei actiuni, inclusiv temperatura.

3. Design-ul si ergonomia
Un design ergonomic iti va permite sa tii electrocauterul confortabil pentru perioade lungi de timp, minimizand oboseala si riscul de accidentare. Mici si robuste, electrocauterele monopolare si bipolare de la Totalmed iti ofera fiabilitate si siguranta in timpul deplasarii dintr-un loc in altul. 

4. Caracteristici suplimentare
Unele electrocautere au caracteristici suplimentare, cum ar fi afisarea LED pentru temperatura sau setari pentru diferite tipuri de proceduri. Cum este inovativul Electrocauter Surtron Touch 200, a carei actiuni sunt coordonate cu ajutorul functiei touch-screen.

De asemenea foarte important in utilizare, functionarea cu pedala la picior, pentru a avea mainile libere, pentru modul bipolar. Pentru modul monopolar, este de asemenea foarte important faptul ca piesa de mana are 2 butoane din care putem foarte simplu si rapid sa schimbam modul de lucru, intre taiere si coagulare.

5. Pret si beneficii post vanzare
Pretul poate fi un factor important, insa nu trebuie sa fie singurul motiv al achizitiei. Este important sa iei in considerare calitatea si performanta electrocauterului in plus fata de pret. Alege un raport calitate-pret cat mai corect si tine cont de perioada de garantie.

De asemenea verifica daca furnizorul tau este acreditat ANMDMR pentru a-ti efectua service la echipamentul achizitionat si daca are capacitatea sa ti-l repare in cazul unei defectiuni. Foarte important este si suportul pentru instalare, punere in functiune si instructaj, astfel incat sa te asiguri ca folosesti corect echipamentul achizitionat. Pentru aceste aspecte nu trebuie sa-ti faci griji, la Totalmed beneficiezi de toate aceste servicii. 

In concluzie, alegerea unui electrocauter adecvat poate fi o decizie complexa, care necesita evaluarea unui numar de factori. Cel mai important este ca electrocauterul sa se plieze conform nevoilor si cerintelor tale, insa nu uita de calitatea si performanta acestuia, inainte de a lua decizia de cumparare. Spor la cumparaturi!

Solicita oferta personalizata

Trimite

Suport clienti luni - vineri: 8.00-17.00

0773 342 861 0785 987 987 office@totalmed.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!