Comanda si economiseste: Plasează o comanda de minim 495 de lei si beneficiezi de transport gratuit!

Diferenta intre un injectomat si infuzomat

Diferenta intre un injectomat si infuzomat
De cate ori nu ti s-a intamplat sa confunzi echipamentele medicale doar pentru ca au acelasi rol?
Asa cum este si in cazul infuzomatului si injectomatului, izbitor de asemanatoare ca si denumire, dar pentru care exista diferente. Incepand de astazi nu le vei mai confunda, datorita diferentelor pe care ti le voi prezenta. 

Infuzomatul si injectomatul sunt doua echipamente medicale utilizate pentru administrarea de lichide si medicamente intravenoase. Chiar daca scopul lor final este acelasi, aceste doua dispozitive difera semnificativ in ceea ce priveste modul in care functioneaza si cum sunt utilizate in practica medicala. In gama Totalmed gasesti atat infuzomate, cat si injectomate
Uite ce trebuie sa stii pentru a face diferenta intre ele. 

Infuzomatul este dispozitivul care utilizeaza pompe de perfuzie pentru administrarea de lichide si medicamente intravenoase iar injectomatul utilizeaza o seringa automata.

Acum sa luam fiecare dispozitiv in parte si vedem care sunt caracteristicile predominante. 
Infuzomatul numit si pompa de perfuzie este un dispozitiv medical folosit pentru a furniza infuzii corecte si exacte in corpul pacientului intr-un mod controlat.

Cu ajutorul infuzomatului se pot administra rate de la 0.1 ml/ora pana la 999 ml/h, lucru care este imposibil de realizat cu acuratete, manual. Este indicat pentru administrarea lichidelor, a medicamentelor, a sangelui si a produselor pe cai de administrare precum intravenos (IV), intraarterial (IA), subcutanat, epidural sau pe sonda nazo gastrica.

Infuzomatul este utilizat pentru administrarea de solutii care trebuie administrate in cantitati mai mari. Poti controla viteza de administrare a lichidului, astfel incat acesta sa fie administrat intr-un interval de timp predefinit. De obicei este folosit in tratamente de lunga durata, precum si in situatiile de urgenta, cum ar fi hemoragiile severe sau socul hipovolemic.

Pompele de perfuzie au un program software care asigura un nivel ridicat de control, acuratete si precizie la administrarea medicamentelor. Acest software este controlat printr-o interfata prietenoasa, asa cum este in cazul infuzomatelor din gama Totalmed. Cu ecran LCD pentru o utilizare usoara, luminozitatea poate fi reglata pentru a se adapta la utilizarea clinica a mediului. 

Parca deja totul este mai clar acum. Trecem la urmatorul. 

Injectomatul este o seringa automata care livreaza medicamente in continuu , conform unor doze prestabilite.
Acesta este utilizat pentru administrarea de medicamente care trebuie administrate in cantitati mici si precise. La fel ca si in cazul infuzomatului, controleaza viteza de administrare a medicamentului, astfel incat acesta sa fie administrat intr-un interval de timp predefinit. Injectomatul este cel mai frecvent utilizat in tratamentele cu antibiotice, analgezice si anestezice. 
In gama Totalmed gasesti injectomate cu o precizie de ± 2% ce pot identifica pana la 16 categorii de medicamente. Compatibile cu seringa universala, nu trebuie sa-ti mai faci griji privind acest aspect.

Asa cum ai observat deja din descrierea celor doua echipamente medicale, infuzomatul si injectomatul sunt doua dispozitive medicale utilizate pentru administrarea de lichide si medicamente intravenoase. Infuzomatul este utilizat pentru administrarea de solutii care trebuie administrate in cantitati mai mari, cum ar fi fluide intravenoase, sange si nutrienti, in timp ce injectomatul este utilizat pentru administrarea de medicamente care trebuie administrate in cantitati mici si precise. 
Infuzomatul este utilizat mai ales in situatiile de urgenta (hemoragii, soc hipovolemic) pe cand injectomatul este destinat tratamentelor cu antibiotice, analgezice etc.

De asemenea, infuzomatul este mai frecvent utilizat in tratamente de lunga durata, in timp ce injectomatul este mai frecvent utilizat in tratamente de scurta durata.
Iar pentru orice intrebare, contacteaza echipa noastra de specialisti: 0785987987 / 0368401406. 
Descopera intreaga gama de echipamente medicale pe Totalmed Aparatura Medicala.

Solicita oferta

Trimite

Suport clienti luni - vineri: 8.00-17.00

0773 342 861 0785 987 987 office@totalmed.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!