Comanda si economiseste: Plasează o comanda de minim 495 de lei si beneficiezi de transport gratuit!

Laser oftalmologic: Ce este? Cum functioneaza? Cum alegi laserul oftalmologic potrivit?

Laser oftalmologic: Ce este? Cum functioneaza? Cum alegi laserul oftalmologic potrivit?
Alegerea laserului oftalmologic reprezinta un adevarat proces de cautare si documentare, precum si punerea in balanta a avantajelor si dezavantajelor pentru a face alegerea potrivita. Pentru ca vrem sa te ajutam in decizia ta, astazi vorbim despre laserele oftalmologice, de cate tipuri sunt si care este diferenta intre ele.

Ce este un laser oftalmologic?
Laserele oftalmologice sunt echipamente medicale utilizate in oftalmologie pentru a trata o varietate de afectiuni oculare. Acestea utilizeaza lumina concentrata, monocromatica si coerenta pentru a produce efecte termice sau fotochimice la nivelul ochilor.

Exista mai multe tipuri de lasere oftalmologice, fiecare avand o utilizare specifica. Printre cele mai comune tipuri se numara laserul YAG (Yttrium-Aluminum-Garnet) si laserul fotocoagulator, modele pe care ti le voi prezenta in articolul de astazi.

Cum functioneaza?
Laserul YAG este utilizat in special pentru tratamentul glaucomului si pentru a realiza capsulotomii (eliminarea opacitatilor de pe lentilele intraoculare) dupa operatiile de cataracta. Acesta produce o lumina cu o lungime de unda de 1064nm si poate penetra tesuturile oculare pentru a disocia rapid materialul dorit.

Laserul fotocoagulator utilizeaza o lumina cu lungimea de unda de 532nm pentru a produce efecte termice la nivelul ochilor. Acesta este utilizat pentru tratamentul degenerarii maculare legate de varsta, a bolilor vasculare ale ochilor si pentru a trata rupturile retinei.

Cum alegi laserul oftalmologic potrivit?

Cele doua lasere oftalmologice Laser ND OL-920 YAG pentru Oftalmologie si Laser fotocoagulator oftalmologic GdVO4 MD-960 sunt doua echipamente medicale utilizate in tratamentul afectiunilor oftalmologice, insa care este diferenta intre ele. 

Laserul ND OL-920 YAG este un echipament oftalmologic cu energie laser concentrata si focalizata pe un punct de aproximativ 30 μm, pentru a disocia rapid tesutul ocular in timpul interventiilor chirurgicale oftalmologice. Acest laser utilizeaza tehnica de control cu microprocesor si afisaj digital, este compact si portabil, si are un sistem de protectie laser incorporat pentru a garanta o functionare continua, stabila si sigura.

Pe de alta parte, laserul fotocoagulator oftalmologic GdVO4 MD-960 este un echipament oftalmologic cu un design compact si portabil, cu tehnologie avansata de laser solid-state. Acest laser utilizeaza un fascicul de tratament cu lungimea de unda de 532mm Verde True CW, putere de iesire reglabila intre 50 si 1200mW, si durata pulsului si interval de puls reglabile. De asemenea, acesta are un fascicul de pozitionare cu lungimea de unda de 630-680nm si putere de iesire <1,0mW.

Diferenta principala dintre cele doua lasere oftalmologice consta in modul in care sunt utilizate in interventiile chirurgicale oftalmologice. Laserul ND OL-920 YAG este utilizat in disociatia rapida a tesutului ocular, in timp ce laserul fotocoagulator oftalmologic GdVO4 MD-960 este utilizat pentru a coagula tesuturile oculare si a trata afectiunile oftalmologice, cum ar fi degenerarea maculara sau retinopatia diabetica. De asemenea, cele doua lasere au diferite lungimi de unda si caracteristici tehnice specifice, ceea ce face ca fiecare echipament oftalmologic sa fie mai potrivit pentru anumite tipuri de interventii chirurgicale oftalmologice.

Un aspect important detinut de ambele lasere este timpul de actiune foarte scurt de doar cateva nano secunde; astfel, nu este usor sa se produca leziuni la fundus oculi, asigurand siguranta interventiei chirurgicale. 

In functie de modul de utilizare te ghidezi ce fel de laser oftalmologic ai nevoie in activitatea ta. Daca si tu esti in cautarea unui laser oftalmologic, insa ai intrebari privind achizitia ta, contacteaza-ne la numerele de telefon  0785987987 / 0368401406, specialistii nostri iti raspuns la toate intrebarile.

Iar de anul acesta, Totalmed a primit exclusivitatea de la Vision Star. Asta inseamna ca achizitia ta va fi la pret de producator, cu o garantie de 2 ani pentru intreaga gama.

Solicita oferta

Trimite

Suport clienti luni - vineri: 8.00-17.00

0773 342 861 0785 987 987 office@totalmed.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!