Comanda si economiseste: Plasează o comanda de minim 495 de lei si beneficiezi de transport gratuit!

Terapia cu nebulizator - Solutia bolilor respiratorii

Terapia cu nebulizator - Solutia bolilor respiratorii

Inainte sa trecem la aspectul principal, ce va fi descris în acest articol, haide să vedem cum stau bolile respiratorii la nivel global, din punct de vedere statistic. 

Potrivit OMS, fiecare al treilea locuitor al planetei sufera de boli infectioase respiratorii acute in fiecare an. Se pare ca 65% din totalul bolilor respiratorii sunt inregistrate la copii sub 3 ani. In grupul copiilor frecvent bolnavi, care reprezinta 25% din populatia copiilor, frecventa acestora este de 4-12 sau mai multe ori pe an.  

Am ajuns la subiectul nostru mult asteptat! 

In urma statisticilor oferite de OMS, copiii sufera de anumite afectiuni respiratorii, inca de la o varsta frageda. Administrarea medicatiei pentru plamani poate fi dificila pentru parinti, dar sa nu uitam ca secolul XXI este definit de inovatie, ce nu a intarziat sa apara in lumea echipamentelor medicale pentru pneumoftiziologie. 

Cheia succesului în tratarea bolilor pulmonare la copii si nu numai, sunt dispozitivele de inhalare a medicamentelor. Poate iti suna mai cunoscut, aparatul de aerosoli, care este utilizat pentru a furniza bronhodilatatoare, mucolitice, medicamente antivirale, glucocorticosteroizi inhalatori, antibiotice si alte medicamente în bronhii.

Terapia de inhalare este cunoscută din cele mai vechi timpuri. In urma cu 4000 de ani, aceasta terapie presupunea inhalarea fumurilor aromatice ale diferitelor plante. Interesant, dar haideti să revenim in prezent, la una dintre cele mai utilizate metode de inhalare în pediatrie si anume, terapia cu aparatul de aerosoli. Aparatul de aerosoli este un echipament care vaporizeaza o substanta lichida intr-un aerosol în scopuri medicale.
Dar cum functioneaza un aparat de aerosoli

Principiul de functionare este simplu: 

  • Medicamentele se pun sub forma lichida intr-un recipient – nebulizator – de unde printr-o actiune mecanică ajung sa se vaporizeze. De cele mai multe ori este vorba de ser fiziologic pe care il foloseste drept ‘baza’. Sunt insa destule alte medicamente pe care le poate vaporiza direct.
  • Vaporii rezultati se vor inhala cu ajutorul unei masti sau a unui inhalator oral sau nazal.
  • Aparatul creeaza un flux de aer care trece prin tub pana la kitul nebulizator – aerul transforma medicatia in vapori de aerosoli pentru o inhalare usoara (nebulizare).

Terapia cu aparatul de aerosoli este utilizata in mod activ in clinicile specializate pneumonologice si alergologice, cat si personal, acasa.

Nu se putea incheia mai bine acest articol, fara sa mentionam principalele beneficii ale terapiei cu aparatul de aerosoli

  • absorbtia mai rapida a medicamentelor;
  • o crestere a suprafetei active a substantei medicamentoase;
  • posibilitatea de a utiliza doze mari de medicament;
  • obtinerea unui raspuns farmacodinamic intr-o perioada scurta de timp;
  • imbunatatirea rapida si semnificativa a starii datorita aportului eficient al unei substante medicamentoase in bronhii.

Suport clienti luni - vineri: 8.00-17.00

0785987987 0368401406 office@totalmed.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!