Comanda si economiseste: Plasează o comanda de minim 495 de lei si beneficiezi de transport gratuit!

Despre Ziua Mondiala a Psoriazisului

Despre Ziua Mondiala a Psoriazisului
29 Octombrie - Ziua Mondiala a Psoriazisului
Ziua mondiala a psoriazisului (World Psoriasis Day) se marcheaza in fiecare an la 29 octombrie. Este o zi dedicata persoanelor care sunt afectate de psoriazis sau de artrita psoriazica.

Ziua mondiala a psoriazisului atrage atentia pacientilor, cadrelor medicale, dar si populatiei in general, asupra implicatiilor pe care le presupune aceasta maladie si asupra severitatii ei. Manifestarile prilejuite de aceasta zi au ca scop facilitarea accesului bolnavilor la un tratament adecvat.

Ce este psoriazisul?
Psoriazisul este o boala netransmisibil cronica, dureroasa si severa, care afecteaza sistemul imun. Simptomele sunt vizibile la suprafata pielii, care devine inflamata, sangereaza, provoaca mancarime, crapaturi si pete scuamoase. Psoriazisul nu este, insa, o boala de piele. Peste o treime dintre persoanele cu psoriazis dezvolta, de asemenea, artrita psoriazica, un tip de artrita inflamatorie, care afecteaza incheieturile si tendoanele. Psoriazisul poate reprezenta o povara fizica, sociala, emotionala si economica. Boala poate, de asemenea, sa creasca riscul de a dezvolta alte afectiuni, precum cele cardiovasculare sau diabet. In prezent, nu exista un tratament pentru vindecarea psoriazisului, insa exista o serie de variante de tratament pentru ameliorarea simptomelor. Mergi la medic (specialistul dermatolog sau reumatolog) pentru a primi diagnosticul corect si planul de tratament adecvat.

Artrita psoriazica este un tip de artrita ce apare la aproximativ 15% dintre pacientii cu psoriazis. Aceasta forma de artrita poate afecta orice incheietura, iar simptomele variaza de la persoana la persoana. Cercetatorii au demonstrat faptul ca inflamarea indelungata a articulatiilor poate duce la distrugerea articulatiilor respective.

Suport clienti luni - vineri: 8.00-17.00

0773 342 861 0785 987 987 office@totalmed.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!