Comanda si economiseste: Plasează o comanda de minim 495 de lei si beneficiezi de transport gratuit!

Cum functioneaza un osteodensitometru?

Cum functioneaza un osteodensitometru?
Astazi vei afla de la noi cum functioneaza un osteodensitometru, dar inainte sa descoperim acest proces, haide sa vedem ce este acest dispozitiv si pentru ce se foloseste. 
Osteodensitometrul se foloseste in procesul de osteodensitometrie, pentru determinarea densitatii osoase. Ostodensitometru, in cazul de fata Inus S pe care il regasesti in oferta Totalmed, este un densitometru osos cantitativ, portabil, independent, cu un PC incorporat, ecran tactil color si o imprimanta termica incorporata. Altfel spus, este acel aparat medical care masoara densitatea osoasa, ce iti descrie cat de puternice sunt oasele pacientului. 
 
Ajungem la intrebarea acestui articol: ,,Cum functioneaza un osteodensitometru?” In continuare trecem impreuna prin pasii esentiali care te vor ajuta sa cunosti acest proces pentru a lua decizia corecta in ceea ce priveste diagnosticarea pacientului. 
 
Pasul 1
Dupa pornirea osteodensitometrului, pentru inceput trebui sa treci datele personale despre pacientul tau (nume, an de nastere, greutate si inaltime) ce vor ajuta la realizarea procesului de osteodensitometrie. Datele le treci foarte usor deoarece osteodensitometrul Inus S ofera o masurare confortabila si usor de manevrat prin intermediul ecranului sau tactil de inalta sensibilitate. De asemenea informatiile personale vor fi scrise si pe raportul obtinut de la imprimanta incorporata a acestui osteodensitometru

Pasul 2 
Urmatorul pas consta in aplicarea deasupra calcaiului atat pe partea stanga cat si pe partea dreapta a unui gel special (inclus in pachet) ce ajuta la precizia masurarii. 

Pasul 3
Dupa aplicarea gelului, urmeaza pozitionarea piciorului in osteodensitometru. Pentru a minimiza eventualele erori de pozitionare acest osteodensitometru ofera un suport pentru gambe, suport de picior si sonde auto pozitionare. Odata pozitionat piciorul, sondele cuprind lateral zonele de deasupra calcaiului pentru ca pulsul ultrasunetelor sa treaca prin oase. Apoi este masurata densitometria minerala osoasa QUS, prin calcularea micro si macro structura osului (BUA) si a densitatii osului (SOS). Procesul de masurare nu dureaza mai mult de 15 secunde. 

Pasul 4
Acum trecem la punctul culminant al acestui articol, semnificatia rezultatelor. Asa cum poti observa si in imaginile de mai jos, avem Scorul T ce reprezinta valoarea densitatii osoase comparativ cu cea a unui adult normal, sanatos.














In urma rezultatelor obtinute se ajunge la una din constatari:
-Os bine mineralizat: Densitatea osoasa este considerata normala intrucat scorul T este situat intre 0 si -1. 
-Osteopenie: Densitatea osoasa este scazuta intrucat scorul T este cuprins intre -1 si -2.5. Acest rezultat semnifica o demineralizare osoasa moderata. 
-Osteoporoza: una din vestile rele pentru pacienti in cazul scorului T ≤ -2.5, fapt ce reprezinta o demineralizare osoasa importanta cu un risc crescut pentru o fractura osoasa caracteristica osteoporozei. 
Astfel cu ajutorul osteodensitometrului se constata daca o persoana prezinta un risc crescut pentru o fractura datorat osteoporozei. Datorita caracteristicilor inovative, osteodensitometru Inus S reuseste sa ofere diagnosticul corect pacientilor.
Trimite

Suport clienti luni - vineri: 8.00-17.00

0773 342 861 0785 987 987 office@totalmed.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!