Comanda si economiseste: Plasează o comanda de minim 495 de lei si beneficiezi de transport gratuit!

Despre Colposcopie si Colposcoape

Despre Colposcopie si Colposcoape
Colposcopia – metoda de examinare a colului uterin care se efectueaza cu ajutorul unui microscop special, numit colposcop, ce permite obtinerea unei imagini stereoscopice marita de 6-40 ori, in functie de tipul aparatului. Se foloseste pentru identificarea patologiei cervicale (cancerul cervical/de col uterin). 
Este o metoda de investigatie recomandata de medicul ginecolog, mai ales atunci cand citologia Babes Papanicolau are un rezultat anormal care arata existenta unor leziuni la nivelul colului uterin, atunci cand la consultul ginecologic sau in timpul contactului sexual apar sangerari la nivelul colului uterin sau cand acesta are un aspect modificat si la pacientele diagnosticate cu HPV.

La ce ajuta?
In timpul colposcopiei se vizualizeaza zona afectata si in functie de caracteristicile leziunii se decide daca este nevoie de o biopsie sau se opteaza pentru expectativa si reevaluare dupa o perioada de timp limitata.

Colposcopia poate fi utilizata pentru a diagnostica:
•    Negii genitali
•    Polipi cervicali
•    Inflamatia colului uterin (cervicita)
•    Modificari precanceroase in tesutul colului uterin - diagnostic precoce in stadiul subclinic – atunci cand leziunile nu sunt vizibile cu ochiul liber
•    Modificari precanceroase in tesutul vaginului
•    Modificari precanceroase ale vulvei
•    Cancerul de col uterin in stadiu precoce, vindecabil atunci cand conduita este respectata 

Care este cea mai buna perioada pentru o colposcopie?
Cea mai buna perioada pentru efectuarea unei colposcopii se situeaza intre a 8-a si a 14-a zi a ciclului menstrual, perioada in care colul este cel mai deschis.

Este o investigatie nedureroasa, care dureaza in medie 15-20 de minute si nu pune in pericol viata pacientei. Decurge initial ca recoltarea de citologie, punandu-se in evidenta colul uterin, cu ajutorul unui specul vaginal.

Structura colului uterin este studiata cu ajutorul colposcopului, dupa ce colul a fost sters de secretii si badijonat cu solutie slaba de acid acetic si solutie Lugol. In cazul in care medicul descopera modificari anormale in timpul colposcopiei, este posibil ca acesta sa doreasca efectuarea unei biopsii din tesutul afectat, biopsie care se efectueaza cu anestezie locala, in momentul colposcopiei.

Rezultatele colposcopiei se primesc pe loc, insa examenul biopsic poate dura pana la 30 de zile.

Dupa efectuarea colposcopiei, este posibil sa apara o sangerare care nu dureaza mai mult de 5-7 zile sau o scurgere maronie provenita din resturile de solutie Lugol folosita in timpul investigatiei. Este interzis efortul fizic sustinut timp de 24 de ore dupa colposcopie. Se recomanda ca timp de 5-7 zile sa nu se foloseasca tampoane interne, medicamente intravaginale, sa se evite contactul sexual si spalaturile intravaginale, pentru a permite colului sa se refaca.

Suport clienti luni - vineri: 8.00-17.00

0773 342 861 0785 987 987 office@totalmed.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!