Comanda si economiseste: Plasează o comanda de minim 495 de lei si beneficiezi de transport gratuit!

Diferenta dintre audiometrele de screening si cele de diagnostic

Diferenta dintre audiometrele de screening si cele de diagnostic
Evaluarea auzului este un proces esențial în identificarea și gestionarea pierderii de auz. Audiometria, este o tehnică utilizată în această evaluare ce implică utilizarea audiometrului - un aparat ORL specializat care măsoară sensibilitatea auditivă a unei persoane la diferite frecvențe. 

Există două tipuri principale de audiometre: audiometrul de diagnostic și audiometrul de screening. Deși ambele sunt utilizate în evaluarea auzului, există diferențe semnificative între ele. În acest articol, vom explora împreună aceste diferențe, precum și importanța fiecăruia.
Haideți să vedem pentru început care sunt beneficiile fiecărui audiometru.

Beneficiile audiometrului de screening
1. Evaluare rapida: Audiometrul de screening utilizeaza un test simplificat, cum ar fi audiometria tonala simpla, pentru a evalua rapid capacitatea auditiva la frecvente selectate. Scopul este de a identifica persoanele cu riscuri potentiale de pierdere a auzului.
2. Detectare precoce: Audiometrul de screening permite identificarea rapida a persoanelor cu posibile probleme de auz, ajutand la detectarea precoce a pierderii de auz si la initierea unor masuri suplimentare de evaluare si gestionare.
3. Eficienta in evaluarea colectiva: Audiometrul de screening este util in evaluarile in masa, cum ar fi in scoli, in medii de lucru sau in comunitati, permitand identificarea rapida a persoanelor care necesita o investigatie suplimentara.

Din gama Totalmed regasesti urmatoarele modele de audiometre de screening: 
-Audiometru BSA-1 de screening pentru sugari;
-Audiometru Amplivox 116 de screening;
-Audiometru Amplivox 170 de screening;
-Audiometru Amplivox 240 de screening;
-Audiometru Amplivox 260 de screening;
-Audiometru Amplivox 270 de screening;
-Audiometru 9910 de screening;
-Audiometru 600M de screening;
-Audiometru AudiTest de screening;
-Audiometru PC850 de screening automat bazat pe PC;
-Audiometru de screening automat Otosure bazat pe PC;

Beneficiile audiometrului de diagnostic 
1. Teste auditive avansate: Audiometrul de diagnostic permite realizarea unor teste auditive complexe, precum audiometria tonală pură, audiometria vocală și alte teste suplimentare. Aceste teste oferă informații detaliate și precise despre pierderea de auz a unei persoane.
2. Diagnostic specializat: Prin utilizarea audiometrului de diagnostic, specialiștii pot determina natura și gradul pierderii de auz, ajutând la diagnosticarea corectă a afecțiunilor auditive. Aceasta permite stabilirea unui plan de tratament sau de gestionare adecvat.
3. Gestionare personalizată: Rezultatele obținute cu ajutorul audiometrului de diagnostic permit specialiștilor să elaboreze un plan de tratament sau de gestionare individualizat, adaptat nevoilor și condițiilor specifice ale pacientului.
 
În gama Totalmed, regăsești următoarele modele de audiometre de diagnostic: 
-Audiometru Amplivox 240 de diagnostic;
-Audiometru Amplivox 260 de diagnostic;
-Audiometru Amplivox 270 de diagnostic;
-Audiometru de diagnostic Amplivox 270+;

Acum sa trecem la punctul principal al acestui articol.
Diferentele intre audiometrul de screening si cel de diagnostic
Audiometrul de diagnostic si audiometrul de screening sunt doua aparate medicale utilizate in evaluarea auzului, insa exista diferente semnificative intre ele:

1.Scopul: Audiometrul de diagnostic este utilizat pentru a evalua in detaliu capacitatea auditiva a unei persoane si pentru a identifica natura si gradul pierderii de auz. Este folosit in investigatii medicale mai amanuntite, de exemplu, in cadrul unei consultatii la un audiolog sau un medic ORL. Audiometrul de diagnostic furnizeaza informatii detaliate despre umiditatea frecventelor si umiditatea sunetelor percepute de pacient.

Audiometrul de screening, pe de alta parte, este utilizat in cadrul unor evaluari rapide si generale ale capacitatii auditive. Scopul principal al audiometrului de screening este de a identifica persoanele care prezinta riscuri potentiale de a avea o pierdere a auzului. Acesta poate fi utilizat in cadrul unor examinari de rutina, in scoli, in medii de lucru sau in comunitati pentru a detecta rapid persoanele care pot necesita o evaluare mai detaliata.

2.Complexitatea testului: Audiometrul de diagnostic permite realizarea unor teste auditive avansate, cum ar fi audiometria tonala pura (testarea sensibilitatii auditive la diferite frecvente), audiometria vocala (testarea abilitatii de a intelege si repeta cuvinte) si alte teste suplimentare pentru a evalua in profunzime functia auditiva a pacientului.

Audiometrul de screening, pe de alta parte, utilizeaza adesea un test simplificat, cum ar fi audiometria tonala simpla, pentru a evalua rapid capacitatea auditiva la frecvente selectate. Scopul este de a identifica persoanele cu posibile probleme de auz si de a le indruma catre evaluari ulterioare pentru o diagnosticare mai precisa.

3.Personalul implicat: Audiometrul de diagnostic este utilizat de catre profesionisti medicali specializati, cum ar fi audiologii sau medicii ORL, care au cunostinte si experienta in interpretarea rezultatelor audiometrice si in gestionarea diferitelor afectiuni auditive.

Audiometrul de screening poate fi utilizat de specialistii din medicina generala si medicina muncii sau persoanele instruite in acest sens, in scopul identificarii persoanelor cu riscuri potentiale de a avea o pierdere a auzului. Rezultatele testului de screening pot fi utilizate pentru a directiona pacientii catre evaluari mai detaliate si consultari cu specialistii.

4.Conductia testata
Cu ajutorul audiometrelor de screening putem sa testam conducția aeriana folosindu-ne de castile traditionale pentru testarea urechii externe iar cu audiometrele de diagnostic testam conducția osoasă folosindu-ne de un vibrator osos care se aseaza în continuarea urechii pe partea superioara a pomeților obrajilor pentru testarea urechii interne.   

In concluzie, audiometrul de diagnostic este utilizat pentru evaluari auditive amanuntite si de specialitate, in timp ce audiometrul de screening este folosit pentru evaluari rapide si generale in vederea identificarii persoanelor cu riscuri potentiale de a avea o pierdere a auzului.

Daca si tu esti in cautarea unui audiometru, echipa noastra de specialisti este pregatita sa-ti ofere toate informatiile de care ai nevoie pentru a face alegerea potrivita. Contacteaza-ne la numerele de telefon 0785 987 987 / 0368 401 406 sau pe e-mail office@totalmed.ro.

Solicita oferta

Trimite

Suport clienti luni - vineri: 8.00-17.00

0773 342 861 0785 987 987 office@totalmed.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!