In acest articol, vom explora doua etape esentiale in dotarea unui cabinet oftalmologic ori unul optic: dotarea minima legala si dotarea completa a unui cabinet pentru performanta optima.
1. Dotarea minima legala pentru cabinetul oftalmologic
Indiferent de dimensiunea sau specificul cabinetului, exista anumite echipamente esentiale fara de care activitatea medicala nu poate fi desfasurata in mod eficient. Iata ce trebuie sa includa dotarea minima legala:Dotari minime legale pentru cabinetul medical de Oftalmologie:
- aparat de masurat tensiunea arteriala si stetoscop;
- optotip de distanta si aproape;
- trusa de lentile sau foropter;
- autokeratorefractometru (dioptron);
- biomicroscop;
- oftalmoscop direct;
- lentile pentru biomicroscoape;
- aplanotonometru sau tonometru non-contact;
Cabinetul de Optica:
- optotip de distanta si aproape;
- cutie cu lentile de proba;
- biomicroscop;
- aplanotonometru (sau alte aparate pentru masurarea presiunii intraoculare);
- oftalmoscop direct;
- lentila Volk de 90 D;
- autorefractometru.
Cabinetul de Optometrie:
- optotip de distanta si aproape;
- autokeratorefractometru;
- biomicroscop;
- trusa de lentile aeriene de proba;
- trusa de lentile de contact de proba;
- rigla pentru masurarea distantei interpupilare
Conform Cap.II, Art.7 din O.G. nr. 124/1998, cabinetul medical trebuie sa dispuna de o dotare minima, stabilita prin Ordin al Ministrului Sanatatii si Familiei, cu avizul prealabil al Colegiului Medicilor din Romania, in raport cu specialitatea si profilul de activitate declarate.
Intregul echipament il gasesti in urmatorul link: https://www.total-med.ro/echipamente-oftalmologice-totalmed.
2. Dotarea completa a cabinetului oftalmologic
Pentru a oferi servicii de top si pentru a te diferentia pe piata, dotarea completa a cabinetului tau oftalmologic este esentiala. Iata care sunt echipamentele pe care ar trebui sa le ai:Autorefractometru:
In gama noastra regasesti autorefractometre portabile si stationare. In cazul unui autorefractometru stationar cu functii inteligente iti recomand autorefractometrul PRK 8000 sau PRK 7000. Acestea sunt prevazute cu ecran tactil, imprimanta integrata, avand o gama larga de masurare a dioptriilor si urmarire semi-automata a pupilelor.
Pentru autorefractometrele portabile te invit sa descoperi echipamentele de la Plusoptix si de la Adaptica. Mai multe informasii despre acestea se regasesc in articolul ,,Autorefractometrele POTEC vs Adaptica”.
Biomicroscop:
Gama noastra de la Visionstar raspunde cerintelor unor consultatii precise. Fie ca optezi pentru un biomicroscop cu LED sau pentru unul cu bec halogen, cu marire in doi sau pana la cinci pasi, impreuna alegem echipamentul potrivit activitatii tale.
Ti-am pregatit un articol despre un mit foarte Intalnit cand vine vorba de iluminarea unui biomicroscop: ,,Mai bine inchideti lumina de la biomicroscop sa nu se arda becul” .
Perimetru:
Vrei sa analizezi hemifield-ul si progresia glaucomului? Iti doresti sa realizezi examinari standard SWAP ale campului vizual? Perimetrul BIO-1100 le indeplineste pe toate. Mai multe despre perimetrele computerizate le regasesti in articolul urmator: https://bit.ly/3wOrP7v.
Tonometru:
Utilizare usoara, imprimanta termica incorporata, portabilitate si tehnologia rebond sunt doar o parte dintre beneficiile oferite de tonometrele noastre. Mai multe informatii despre ele le regasesti in articolul ,,Cum alegi tonometrul potrivit activitatii tale?”
Combina oftalmologica:
Combinele oftalmologice de la Totalmed sunt proiectate pentru confort si functionalitate. Caracteristicile specifice pun in evidenta beneficiile lor: reglajul inaltimii, selectie variata de accesorii incluse si gama de culori in functie de preferinte.
Combinele oftalmologice reprezinta combinatia perfecta intre confort, functionalitate si versatilitate in efectuarea examinarilor oftalmologice. Intreaga gama o regasesti in link: https://www.total-med.ro/combine-oftalmologice.
Optotip digital:
Indiferent de preferintele si necesitatile tale, optotipurile de tip plansa si cele digitale, sunt proiectate pentru a asigura o testare precisa si eficienta a acuitatii vizuale.
Mai multe informatii despre beneficiile unui optotip digital le regasesti in articolul nostru ,,3 avantaje ale unui optotip digital’’.
Lensmetru:
Lensmetrul POTEC PLM 8000/8000 PD se remarca prin masurare automata, imprimanta incorporata, masurarea distantei interpupilare iar lista continua. Intreaga gama o regasesti in link-ul atasat: https://bit.ly/43ghSvO.
Fundus Camera
Modelele noastre se remarca prin capturarea automata a imaginilor, operarea usoara si tinte de fixare selectabile. Ti-am pregatit un articol de blog despre ,,Beneficiile Fundus Camera in practica oftalmologica’’, pentru a te convinge de performanta lor.
Tomograful Cornean
Tehnologia OCT joaca un rol esential in diagnosticarea si monitorizarea afectiunilor oftalmologice. Pentru a te ajuta in decizia finala ti-am pregatit un blog despre ,,Criteriile de selectie atunci cand vine vorba de alegerea unui OCT’’.
Oftalmoscoape
Aceste dispozitive medicale esentiale permit examinarea structurilor interne ale ochiului, inclusiv retina, nervul optic si vasele de sange, ajutand la depistarea si monitorizarea diferitelor afectiuni oculare. Ti-am pregatit un ghid pentru a te ajuta in decizia finala ,,Ghid complet pentru intelegerea si alegerea corecta a oftalmoscoapelor’’.
Investitia in echipamente moderne si de calitate este cheia succesului unui cabinet oftalmologic. Aceste echipamente nu doar imbunatatesc performanta zilnica, dar cresc si satisfactia pacientilor, garantand succesul pe termen lung.
Pentru a afla mai multe sau pentru a discuta cu un expert despre echipamentele potrivite pentru cabinetul tau, contacteaza un manager zonal de vanzari Totalmed👉 https://www.total-med.ro/despre-noi.